Om du älskar att spela dominospel och vill variera dig lite finns det numera en massa domino appar som du kan ladda ner och installera i din dator, smartphone och surfplatta. Domino appar finns både i gratisversioner och betalversioner till en mängd olika operativsystem.

  • Till iPhone. Om du vill spela domino på din iPhone eller din iPad har du många domino appar att välja på i Appstore. Apparna Domino Free av Flyclops, Dominoes elite av appscraft och Dominos av byterun är populära och har fått höga betyg,
  • Till android. Det finns hur många domino appar som helst till Android och några av de som har fått höga betyg av användarna är Dominoes av Carl Hopf, Domino av Flyclops, Domnioes av Ricardo Amorim, Domnioses! Av bytesequencing och Dominoes Online av Reznic Software.
  • Till Windows 8. Dominos av Random Salad Games och Domino HD är två bra dominospel till Windows 8.

Naturligtvis finns det även vanliga dominoprogram som du kan ladda ner till din dator, vare sig du använder PC eller Mac.

Spela själv eller live över nätet

Med de flesta domino appar kan du spela både mot datorn (eller snarare programvaran) eller mot andra spelare över nätet. När du spelar mot programvaran kan du normalt välja olika svårighetsgrader när det gäller motståndet, så att du får ett lämpligt motstånd. Det är faktiskt ganska kul att börja på en låg svårighetsgrad och sedan öka svårighetsgraden steg för steg till man är duktig nog att vinna mot programvaran på den högsta nivån.

Även om det kan vara roligt att spela dominospel själv tycker vi att du absolut ska testa att spela domino live över nätet mot andra spelare. Antingen kan du spela mot helt okända personer, vilket kan vara en riktig utmaning ibland om motståndaren är duktig, eller mot dina vänner om de också gillar dominospel.